Bommelerwaardcup 2023

Zaterdag 25 maart 2023 kon na 3 jaar eindelijk de jubileum editie van de Bommelerwaard plaatsvinden. Alweer voor de 30e keer werd deze wedstrijd van de Bommelerwaardcup georganiseerd in de Kreek te Kerkdriel. Ongeveer 200 jongens en meisjes van 6 gymverenigingen uit de Bommelerwaard en de Betuwe streden om individuele medailles en de felbegeerde Bommelerwaardcup tijdens een sportieve en plezierige wedstrijd. Wilskracht was met 28 jongens en meiden vertegenwoordigd.

’s Morgens was het al een gezellige drukte als er 200 kinderen de kleedkamers binnenstromen. Om half tien begon de traditionele opmars van alle deelnemende verenigingen uit de Bommelerwaard en Haaften.

De gymnasten, in de leeftijd van 6 tot 15 jaar, werden beoordeeld op 4 onderdelen. De meisjes op de onderdelen brug, balk, vloer en sprong, de jongens op de onderdelen rekstok/gelijke leggers, vloer, ringen en sprong.

De prijsuitreiking werd gedaan door de wethouder van de Gemeente Maasdriel, de heer Van Hoften. Per leeftijd en niveau zijn er medailles uitgedeeld aan de gymnasten. Tot slot werd op basis van het gemiddelde puntenaantal van alle verenigingen de cup uitgereikt aan S.v. Hamarithi.

Van onze vereniging zijn Jorieke van Kuilenburg (2e) , David Moerland (1e), Teun vd Wedden (1e), Joëlle van den Bergh (1e), Sophie van Housselt (2e) en Femke Verwolf (4e) op hun niveau en leeftijdscategorie in de prijzen gevallen.

Wij zijn super trots op alle deelnemers die hebben meegedaan. En natuurlijk op alle vrijwilligers die dit grote evenement mogelijk hebben gemaakt. Via onderstaande link zijn de groepsfoto’s terug te vinden.

IMG_9338

https://photos.app.goo.gl/1tY7FG2jPi2qJfVL8

 

Scroll naar boven